PROGRAMUL tău de 48 de zile spre CARIERA VOCAȚIONALĂ- Partea 2- Primele 10 zile - Consiliere Vocationala

PROGRAMUL tău de 48 de zile spre CARIERA VOCAȚIONALĂ- Partea 2- Primele 10 zile

375 0

Programul tău de 48 de zile spre cariera vocațională- Partea 2- Primele 10 zile

Numărătoarea inversă până la locul de muncă pe care îl iubești. Programul tău de 48 de zile spre cariera vocațională- Partea 2- Primele 10 zile

Ziua 1. __ Revizuiește acest program. Asigură-te că finalizezi toți pașii conform programului, așa cum este prezentat. Recunoaște că nu aștepți ca viitorul să apară; îl vei planifica. Citește Programul tău de 48 de zile spre cariera vocațională- Partea 1.

Ziua 2. __ Întreabă-te ce a însemnat pentru tine munca până acum. Apoi, întreabă-te pentru ce te-ai născut să faci. Munca ta și ceea ce te-ai născut să faci sunt același lucru sau sunt diferite?

 

Ziua 3. __ Recapitulează istoricul propriei munci. Cât de aproape de mediile naționale ești în ceea ce privește durata slujbelor tale? Schimbările legate de munca ta au fost un rezultat al circumstanțelor sau a ceea ce ai făcut tu? Fii atent când răspunzi și să fii total sincer cu tine însuți.

Ziua 4. __ Planul tău va deveni realitate dacă scrii răspunsurile. Conștientizează faptul că pur și simplu îți clarifici trecutul în acest moment – astfel încât să poți descrie schimbările necesare pentru viitorul pe care îl dorești.

Ziua 5. __Crează-ți un plan de viață. Te simți confortabil vâzând munca ca fiind doar un instrument pentru o viață de succes? Faci depozite de succes în celelalte domenii importante ale vieții?

Ziua 6. __ Discută astăzi cu 2 persoane despre noua ta înțelegere a vocației, a carierei și a locului de muncă. Vezi dacă le poți descrie într-un mod care le oferă oamenilor noi speranțe și inspirație.

Citeste  INTELIGENȚA emoțională, MOTIVAȚIA și dezvoltarea potențialului CREATIV: cum să le conștientizezi și să le dezvolți?

 

Ziua 7. __ Numește 3 sau 4 persoane care au fost mentori pozitivi pentru tine. Îi poți contacta din nou și să le ceri sfatul?

Ziua 8. __ Succesul nu apare “pur și simplu”. Se manifestă ca rezultat al creării de depozite pozitive, sănătoase și al construirii succesului. Ce faci în fiecare din cele 7 domenii care construiesc succesul dorit?

 

Ziua 9. __ Descrie un moment din viața ta când indecizia te-a făcut să pierzi o oportunitate. Acum ai învățat un proces simplu în 5 pași pentru a elimina efectele negative ale indeciziei. Gândește-te la orice decizie majoră pe care ai luat-o vreodată. Cât timp ți-a trebuit să iei decizia? Ești de acord că indecizia în orice domeniu ne afectează în alte domenii ale vieții noastre? Ești de acord că 48 de zile sunt suficiente pentru:

  1. A identifica problema
  2. A obține sfatul și opiniile altora
  3. A enumera alternativele
  4. A alege cea mai bună alternativă
  5. A ACȚIONA

Ziua 10. __ Recunoaște că “nemulțumirea divină” este un lucru bun. Probabil că Dumnezeu te îndeamnă să analizezi din nou locul în care te afli și încotro te îndrepți. Recunoaște faptul că o muncă semnificativă și cu finalitate îți va integra:

  • aptitudinile și abilitățile
  • trăsăturile de personalitate
  • valorile, visele și pasiunile

Cu cât știi mai mult despre tine în aceste 3 domenii, cu atât mai ușor va fi să recunoști munca care ți se potrivește.

 

Related Post

There are 0 comments

  1. Pingback: Programul tău de 48 de zile spre cariera vocațională- Partea a 3-a -zilele 11-15 – Consiliere Vocațională

  2. Pingback: Programul tău de 48 de zile spre cariera vocațională! – Consiliere Vocațională

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *