PROGRAMUL tău de 48 de zile spre CARIERA VOCAȚIONALĂ- Partea a 3-a -zilele 11-15 - Consiliere Vocationala

PROGRAMUL tău de 48 de zile spre CARIERA VOCAȚIONALĂ- Partea a 3-a -zilele 11-15

388 0

Programul tău de 48 de zile spre cariera vocațională- Partea a 3-a -zilele 11-15

Nu știi ce ți se potrivește? Urmeaza acest program, care este de fapt continuarea seriei de articole intitulate PROGRAMUL TĂU DE 48 DE ZILE SPRE CARIERA VOCAȚIONALĂ . Daca nu ești familiarizat încă cu acest proces, te invit să citesti cu atenție Partea I, unde am descris cat de importanta este urmarea acestui program, daca VREI CU ADEVARAT să îți alegi o cariera profitabilă. În continuare despre programul tău de 48 de zile spre cariera vocațională- Partea a 3-a -zilele 11-15.

 După ce ai citit cu atenție:

PROGRAMUL TĂU DE 48 DE ZILE SPRE CARIERA VOCAȚIONALĂ- PARTEA 1

 Te invit sa lecturezi cu deoebită atenție cam cum ar decurge primele 10 zile din cele 48 in care iti  vezi schimba viziunea asupra muncii.

Pentru asta, vezi :

PROGRAMUL TĂU DE 48 DE ZILE SPRE CARIERA VOCAȚIONALĂ- PARTEA 2- PRIMELE 10 ZILE

 

Ziua 11. __ Enumerează trăsăturile tale de personalitate. Trăsăturile comune ale personalității sunt grupate în 4 categorii:

 

  1. Dominanța (Conducător) – Leul / Vulturul – Preia conducerea, îi place puterea și autoritatea, este încrezător, foarte direct, îndrăzneț, determinat, competitiv.

 

  1. Influențare (Expresiv) – Vidra / Păunul – Vorbitori buni, deschiși, iubitori de distracție, impulsivi, creativi, energici, optimisti, în căutarea varietății, promotori.

 

  1. Statornicie (amiabil) – Labrador / Porumbel – Loial, bun ascultător, calm, se bucură de rutină, înţelegător, răbdător, de încredere, evită conflictele.

 

  1. Conformitate (analitic) – Castor / Bufniță – Iubeste detaliile, foarte logic, diplomat, factual, chibzuit, controlat, curios, previzibil, rezistent la schimbare.
Citeste  TERAPIA NARATIVĂ in situațiile de criză

 

Cere altora să te ajute să te vezi prin ochii lor. Recunoaște că ești unic; nu este nici un merit în a fi ca toți ceilalți.

 

Ziua 12. __ Enumeră-ți visele și pasiunile. Ce găsești plăcut în mod natural? Dacă banii nu ar fi importanți, cum ți-ai petrece timpul? Când ți se pare că timpul zboară? Care sunt acele teme recurente care continuă să apară în gândirea ta? Ce te-a bucurat când erai copil, dar probabil ți s-a spus că era nerealist sau nepractic pentru o carieră? Trebuie să incluzi acestea, într-o anumită formă, în munca ta – în caz contrar, va lipsi un element critic.

 

Ziua 13. __ Simte-te comfortabil cu acest proces de a privi spre interior. Mulți oameni privesc spre exterior și profită prea repede de ceea ce pare a fi o oportunitate doar pentru a descoperi după 6 luni că nu există o potrivire. Acum faci munca importantă. Optzeci și cinci la sută din procesul de alegere a unei cariere corecte vine ca urmare a căutării spre interior. Cincisprezece la sută este aplicarea a ceea ce afli despre tine în găsirea sau crearea de muncă care ți se potrivește.

 

Ziua 14. __ Petrece această astăzi crezând că ești total responsabil pentru tot ceea ce s-a întâmplat în viața ta până acum. Doar astăzi, nu poți învinui pe nimeni pentru nimic. Dacă îți asumi responsabilitatea pentru pierderile tale, te vei îndrepta, de asemenea, spre câteva câștiguri mari. Începe să îți imaginezi că desfășori o muncă care te împlinește, care este semnificativă și profitabilă, în fiecare zi de acum înainte.

Citeste  Programul tău de 48 de zile spre CARIERA VOCAȚIONALĂ!

 

Ziua 15. __ Acum ajungem la aspectele practice. Gândește-te la cum te vinde CV-ul actual. Te poziționează pentru ceea ce vrei să continui să faci, sau este doar o prezentare cronologică a ceea ce ai făcut? Analizează dacă îți folosește mai mult un CV cronologic sau unul funcțional.

Stay Tuned pentru ce va urma!

Related Post

Ce este MUNCA?

Posted by - aprilie 5, 2019 0
Ce este munca?   Atunci cand esti stapan pe viata ta, faci distinctie intre lucrarea, munca si timpul liber, minte…

There are 0 comments

  1. Pingback: 48 de zile către cariera vocațională: zilele 42-48 din programul de pregătire pentru o carieră de succes – Consiliere Vocationala

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *